COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 19. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv.apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1484 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 852 lica, od kojih je 118 mlađe, 537 srednje i 197 starije životne dobi. Radi se o 388 lica muškog i 464 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu šezdeset jedno lice je iz Banja Luke, stotinu troje iz Bijeljine, pedeset osmoro iz Gradiške, pedeset četvoro iz Prnjavora, četrdeset četvoro iz Laktaša, trideset četvoro iz Gacka, po dvadeset šestoro iz Višegrada i Čelinca, dvadeset petoro iz Nevesinja, dvadeset četvoro iz Nevesinja, po dvadesetoro iz Bratunca i Doboja, po devetnaestoro iz Bileće, Ugljevika i Foče, osamnaestoro iz Trebinja, četrnaestoro iz Kozarske Dubice, po dvanaestoro iz Prijedora i Šipova, po jedanaestoro iz Modriče, Mrkonjić Grada, Teslića i Šamca, desetoro iz Srpca, po devetoro iz Kotor Varoši i Rudog, osmoro iz Zvornika, po sedmoro iz Istočnog Novog Sarajeva, Novog Grada, Pala i Petrova, po šestoro iz Novog Goražda i Čajniča, četvoro iz Broda, po troje iz Istočne Ilidže i Ljubinja, po dvoje iz Dervente, Lopara, Milića i Šekovića, te po jedno iz Berkovića, Vlasenice, Vukosavlja, Kalinovika, Ribnika i Stanara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva. Radi se o tri muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi od kojih je dvoje iz Dervente, te po jedno iz Banja Luke, Doboja, Gradiške, Istočne Ilidže, Kotor Varoši, Kozarske Dubice, Modriče, Novog Grada i Sokoca.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 101062 slučaja virusa korona, a preminulo je 5674 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 389672 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 616, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 234, a u ostalim bolnicama 382. Na respiratoru je 40 lica, 23 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 17 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.