COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 13. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1652 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 883 lica, od kojih je 198 mlađe, 539 srednje i 146 starije životne dobi. Radi se o 409 lica muškog i 474 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvjesto trideset dvoje lica je iz Banja Luke, devedeset petoro iz Bijeljine, četrdeset petoro iz Kozarske Dubice, četrdeset jedno iz Prnjavora, četrdesetoro iz Gradiške, trideset osmoro iz Laktaša, trideset troje iz Prijedora, dvadeset devetoro iz Nevesinja, dvadeset petoro iz Višegrada, dvadeset četvoro iz Zvornika, dvadeset troje iz Mrkonjić Grada, po dvadeset dvoje iz Teslića i Trebinja, po dvadeset jedno iz Kostajnice i Ugljevika, po osamnaestoro iz Doboja i Foče, šesnaestoro iz Dervente, po petnaestoro iz Rudog i Sokoca, po dvanaestoro iz Pala, Čelinca i Šamca, devetoro iz Modriče, osmoro iz Srpca, sedmoro iz Čajniča, petoro iz Šipova, po četvoro iz Lopara i Ribnika, po troje iz Kotor Varoši i Stanara, po dvoje iz Novog Grada i Šekovića, te po jedno iz Berkovića, Broda, Vukosavlja, Jezera, Kneževa, Krupe na Uni i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i dvije žene, starije životne dobi,  iz Banja Luke, Gacka, Istočne Ilidže, Milića, Pala, Prijedora, Trebinja i Zvornika.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 97933 slučaja virusa korona, a preminulo je 5615 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 383837 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 475, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 193, a u ostalim bolnicama 282. Na respiratoru je 40 lica (29 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 11 u ostalim bolnicama).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.