COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 12. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 1152 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 577 lica, od kojih je 114 mlađe, 380 srednje i 83 starije životne dobi. Radi se o 263 lica muškog i 314 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu osamdeset četvoro lica je iz Banja Luke, stotinu osmoro iz Bijeljine, pedeset troje iz Laktaša, trideset petoro iz Doboja, po dvadesetoro iz Prijedora i Teslića, sedamnaestoro iz Kotor Varoši, šesnaestoro iz Dervente, petnaestoro iz Foče, po trinaestoro iz Broda i Zvornika, desetoro iz Ugljevika, devetoro iz Bileće, po sedmoro iz Lopara i Čelinca, šestoro iz Ljubinja, po petoro iz Kneževa i Modriče, po četvoro iz Istočnog Novog Sarajeva, Novog Goražda i Pala, po troje iz Berkovića, Gradiške, Novog Grada, Prnjavora i Šekovića, dvoje iz Srpca, te po jedno iz Istočne Ilidže, Milića, Mrkonjić Grada, Rudog i Trebinja.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva. Radi se o 11 muškaraca i 2 žene, srednje i starije životne dobi od kojih je po dvoje iz Banja Luke i Prijedora, te po jedno iz Dervente, Doboja, Foče, Gradiške, Istočnog Starog Grada, Kotor Varoši, Modriče, Pala i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 97110 slučajeva virusa korona, a preminulo je 5607* lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 382185 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 448, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 185, a u ostalim bolnicama 263. Na respiratoru je 43 lica, 30 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 13 u ostalim bolnicama.

*Napomena: Dana 11. 1.2022. godine, naknadno je prijavljen 1 smrtni slučaj, koji se desio u prethodnih nekoliko dana (lice sa prebivališem u Oštroj Luci).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.