COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 11. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 763 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 393 лица, од којих је 83 млађе, 261 средње и 49 старије животне доби. Ради се о 167 лица мушког и 226 женског пола.

Према мјесту пребивалишта, двјесто двадесет петоро лица је из Бања Луке, деведесет троје из Бијељине, двадесет четворо из Зворника, десеторо из Лакташа, осморо из Угљевика, шесторо из Прњавора, петоро из Челинца, четворо из Шековића, по троје из Кнежева и Шипова, по двоје из Мркоњић Града, Осмака и Приједора, те по једно из Градишке, Дервенте, Козарске Дубице, Котор Вароши, Милића и Модриче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 11 смртних случајева. Ради се о десет мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, те по једно из Градишке, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Милића, Мркоњић Града, Приједора и Прњавора.

До сада су у Републици Српској потврђена 96533 случajа вируса корона, а преминуло је 5593 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 381033 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 443, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 174, а у осталим болницама 269. На респиратору је 40 лица, 28 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 12 у осталим болницама.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.