COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 12. 1.2022. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 1152 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 577 лица, од којих је 114 млађе, 380 средње и 83 старије животне доби. Ради се о 263 лица мушког и 314 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осамдесет четворо лица је из Бања Луке, стотину осморо из Бијељине, педесет троје из Лакташа, тридесет петоро из Добоја, по двадесеторо из Приједора и Теслића, седамнаесторо из Котор Вароши, шеснаесторо из Дервенте, петнаесторо из Фоче, по тринаесторо из Брода и Зворника, десеторо из Угљевика, деветоро из Билеће, по седморо из Лопара и Челинца, шесторо из Љубиња, по петоро из Кнежева и Модриче, по четворо из Источног Новог Сарајева, Новог Горажда и Пала, по троје из Берковића, Градишке, Новог Града, Прњавора и Шековића, двоје из Српца, те по једно из Источне Илиџе, Милића, Мркоњић Града, Рудог и Требиња.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 13 смртних случајева. Ради се о 11 мушкараца и 2 жене, средње и старије животне доби од којих је по двоје из Бања Луке и Приједора, те по једно из Дервенте, Добоја, Фоче, Градишке, Источног Старог Града, Котор Вароши, Модриче, Пала и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 97110 случajева вируса корона, а преминуло је 5607* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 382185 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 448, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 185, а у осталим болницама 263. На респиратору је 43 лица, 30 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 13 у осталим болницама.

*Напомена: Дана 11. 1.2022. године, накнадно је пријављен 1 смртни случај, који се десио у претходних неколико дана (лице са пребивалишем у Оштрој Луци).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.