COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 11. 1.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 763 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 393 lica, od kojih je 83 mlađe, 261 srednje i 49 starije životne dobi. Radi se o 167 lica muškog i 226 ženskog pola.

Prema mjestu prebivališta, dvjesto dvadeset petoro lica je iz Banja Luke, devedeset troje iz Bijeljine, dvadeset četvoro iz Zvornika, desetoro iz Laktaša, osmoro iz Ugljevika, šestoro iz Prnjavora, petoro iz Čelinca, četvoro iz Šekovića, po troje iz Kneževa i Šipova, po dvoje iz Mrkonjić Grada, Osmaka i Prijedora, te po jedno iz Gradiške, Dervente, Kozarske Dubice, Kotor Varoši, Milića i Modriče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva. Radi se o deset muškaraca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, te po jedno iz Gradiške, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice, Milića, Mrkonjić Grada, Prijedora i Prnjavora.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 96533 slučaja virusa korona, a preminulo je 5593 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 381033 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 443, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 174, a u ostalim bolnicama 269. Na respiratoru je 40 lica, 28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 12 u ostalim bolnicama.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.