NAJAVA ZA MEDIJE: Terenska vježba “EU CZ BiH Banja Luka 2021” realizovaće se na području Banje Luke od 11.10. do 15.10.2021. godine

U vježbi učestvuju pripadnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Direkcije civilne zaštite MUP – a Republike Hrvatske, Federalne uprave civilne zaštite Federacije BiH, Odjeljenja za javnu bezbjednost Distrikta Brčko, u koordinaciji sa Ministarstvom bezbjednosti Savjeta ministara BiH.

Urbano traganje i spasavanje, spasavanje na vodi, upravljanje kampom sprovešće se na 4 lokacije u Banjoj Luci (Incel, rijeka Vrbas – Trapisti, Zalužani). Vježbovne aktivnosti temelje se na realnim ranjivostima našeg podneblja, a to su poplave, klizišta.

Oko 200 pripadnika službi zaštite i spasavanja ove međunarodne vježbe pokazaće i provjeriće operativnu spremnost, sposobnost za efikasan odgovor.

Vježbu finansira EU, a provode je Direkcija civilne zaštite MUP – a Republike Hrvatske i Asocijacija za upravljanje rizicima AZUR.

TERMIN IZJAVA ZA MEDIJE JE 14.10.2021. GODINE U 12 ČASOVA NA LOKACIJI INCEL. POTREBNO JE DA MEDIJSKE EKIPE BUDU NA GLAVNOM ULAZU U INCEL DO 11,30 ČASOVA (zbog akreditacije i organizovanog ulaska do mjesta vježbe).