НАЈАВА ЗА МЕДИЈЕ: Теренска вјежба “ЕУ ЦЗ БиХ Бања Лука 2021” реализоваће се на подручју Бање Луке од 11.10. до 15.10.2021. године

У вјежби учествују припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Дирекције цивилне заштите МУП – а Републике Хрватске, Федералне управе цивилне заштите Федерације БиХ, Одјељења за јавну безбједност Дистрикта Брчко, у координацији са Министарством безбједности Савјета министара БиХ.

Урбано трагање и спасавање, спасавање на води, управљање кампом спровешће се на 4 локације у Бањој Луци (Инцел, ријека Врбас – Траписти, Залужани). Вјежбовне активности темеље се на реалним рањивостима нашег поднебља, а то су поплаве, клизишта.

Око 200 припадника служби заштите и спасавања ове међународне вјежбе показаће и провјериће оперативну спремност, способност за ефикасан одговор.

Вјежбу финансира ЕУ, а проводе је Дирекција цивилне заштите МУП – а Републике Хрватске и Асоцијација за управљање ризицима АЗУР.

ТЕРМИН ИЗЈАВА ЗА МЕДИЈЕ ЈЕ 14.10.2021. ГОДИНЕ У 12 ЧАСОВА НА ЛОКАЦИЈИ ИНЦЕЛ. ПОТРЕБНО ЈЕ ДА МЕДИЈСКЕ ЕКИПЕ БУДУ НА ГЛАВНОМ УЛАЗУ У ИНЦЕЛ ДО 11,30 ЧАСОВА (због акредитације и организованог уласка до мјеста вјежбе).