COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 13.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 569 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 212 лица, од којих је 58 млађе, 107 средње и 47 старије животне доби. Ради се о 104 лица мушког и 108 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет једно лице je из Бања Луке, четрдесет једно из Бијељине, седамнаесторо из Приједора, четрнаесторо из Козарске Дубице, по осморо из Дервенте и Модриче, седморо из Котор Вароши, по шесторо из Зворника и Лакташа, по петоро из Добоја и Шипова, по четворо из Братунца, Мркоњић Града, Угљевика и Шековића, троје из Градишке, по двоје из Кнежева, Милића, Прњавора и Теслића, те по једно из Власенице, Костајнице, Лопара, Петровца, Петрова, Сребренице и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај. Ради се о 15 мушкараца и 6 жена, средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, по двоје из Источне Илиџе, Бијељине и Модриче, те по једно из Српца, Градишке, Приједора, Рогатице, Фоче, Угљевика, Добоја, Дервенте, Станара, Требиња и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 78565 случајева вируса корона, а преминуло је 4485 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 329243 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 668, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 245, а у осталим болницама 423. На респиратору је 63 лица (27 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 36 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7575 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.