COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 3.10.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 372 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 128 lica, od kojih je 20 mlađe, 69 srednje i 39 starije životne dobi. Radi se o 68 lica muškog i 60 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, pedeset devetoro lica je iz Banja Luke, šesnaestoro iz Bijeljine, četrnaestoro iz Prnjavora, osmoro iz Laktaša, sedmoro iz Gradiške, šestoro iz Šipova, petoro iz Kneževa, četvoro iz Mrkonjić Grada, troje iz Srpca, dvoje iz Kotor Varoši, te po jedno iz Kozarske Dubice, Prijedora, Teslića i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškarca i pet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po dvoje iz Prnjavora i Gradiške, te po jedno iz Banja Luke, Srebrenice, Petrova, Teslića i Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 76211 slučajeva virusa korona, a preminulo je 4279 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 323195 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 737, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 289, a u ostalim bolnicama 448. Na respiratoru je 71 lice (38 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 33 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8247 lica.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.