COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 2.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 991 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 413 лица, од којих је 109 млађе, 220 средње и 84 старије животне доби. Ради се о 199 лица мушког и 214 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет троје лица је из Бања Луке, четрдесет троје из Бијељине, по двадесет троје из Приједора и Требиња, двадесет једно из Гацка, двадесеторо из Сокоца, осамнаесторо из Градишке, седамнаесторо из Лакташа, петнаесторо из Добоја, тринаесторо из Источног Новог Сарајева, по дванаесторо из Козарске Дубице и Челинца, једанаесторо из Рогатице, по десеторо из Вишеграда и Зворника, по деветоро из Прњавора и Фоче, по осморо из Невесиња и Пала, по седморо из Модриче и Шамца, шесторо из Теслића, по петоро из Билеће, Котор Вароши и Угљевика, четворо из Чајнича, по троје из Источне Илиџе, Новог Горажда, Хан Пијеска и Шипова, по двоје из Дервенте, Лопара, Рибника и Рудог, те по једно из Берковића, Источног Дрвара, Источног Старог Града, Језера, Милића, Новог Града, Оштре Луке, Српца и Сребренице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева. Ради се о 11 мушкараца и 5 жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Добоја, по двоје из Бања Луке, Градишке, Лакташа и Гацка, те по једно из Прњавора, Станара, Сребренице, Лопара и Рудог.

До сада су у Републици Српској потврђена 76083 случаја вируса корона, а преминуло је 4270 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 322823 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 731, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 300, а у осталим болницама 431. На респиратору је 76 лица (37 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 39 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8151 лице.

Напомена: Дана 1. 10.2021. године, накнадно је пријављен један смртни случај, који се десио у претходном периоду (једно лице са пребивалиштем у Источној Илиџи).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.