COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 4.10.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини, извршено је тестирање 207 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 44 лица, од којих је 10 млађе, 18 средње и 16 старије животне доби.

Ради се о 20 лица мушког и 24 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, осамнаесторо лица је из Бијељине, седморо из Бања Луке, шесторо из Братунца, по двоје из Зворника, Лакташа и Мркоњић Града, те по једно из Градишке, Добоја, Милића, Оштре Луке, Приједора, Сребренице и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 27 смртних случајева. Ради се о 13 мушкараца и 14 жена, средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, по двоје из Приједора, Зворника, Рудог, те по једно из Мркоњић Града, Лакташа, Кнежева, Костајнице, Српца, Добоја, Бијељине, Новог Града, Градишке, Рогатице, Гацка, Добоја, Вукосавља, Шамца, Брода и Модриче.

До сада је у Републици Српској потврђено 76255 случајева вируса корона, а преминуло је 4306 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 323402 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 746, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 292, а у осталим болницама 454. На респиратору је 70 лица (32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 38 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8182 лица.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.