Реализована је донација Амбасаде САД која је извршена преко ИТФ-а (ITF Enhancing Human Security)

  • Дана 08.07.2021.године извршена је примопредаја пса за откривање експлозива (ПОЕК) “Дона”, 3 транспортна кавеза и друге намјенске опреме која се користи у прегирању. ПОЕК „Дона“ након завршене обуке и интеграције, успјешно је положила тест БХ МАК-а и акредитације у првом покушају, те је тренутно ангажована на „прегирању“ у оквиру извођења деминерских активности на МСП Копривна, општина Оштра Лука.
  • Дана 20.9.2021.године извршена је примопредаја антена за прецизно мјерење (база +ровер и база) са припадајућом опремом, као и намјенског софтвера (Auto Cad). Након испоруке дониране опреме, добављач је извршио обуку за припаднике Сектора за деминирање у кориштењу антена, инсталацију софтвера и обуку у кориштење софтвера

Овим путем захваљујемо се Стејт Департменту САД (U.S. Department of State), Амбасади САД у БиХ и ИТФ Словенија на јако значајној донацији деминерске опреме чијом употребом ће се олакшати и убрзати деминерске операције Сектора за деминирање РУЦЗ Републике Српске.

Такође, посебно захвалност изражавамо јер су поменути донатори поново препознали РУЦЗ Републике Српске као јако важну институцију у операцијама противминског дјеловања у РС и БиХ.