COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 15.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Uiverzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 831 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 333 lica, od kojih je 92 mlađe, 189 srednje i 52 starije životne dobi. Radi se o 149 lica muškog i 184 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, osamdeset jedno lice je iz Banja Luke, četrdeset devetoro iz Bijeljine, dvadeset četvoro iz Laktaša, dvadeset jedno iz Prijedora, dvadesetoro iz Kozarske Dubice, sedamnaestoro iz Doboja, po dvanaestoro iz Višegrada i Teslića, desetoro iz Prnjavora, devetoro iz Dervente, po sedmoro iz Bratunca, Ugljevika i Čelinca, po šestoro iz Kneževa i Šipova, po petoro iz Zvornika i Foče, po četvoro iz Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada i Petrova, po troje iz Broda, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Rogatice, te po jedno iz Vukosavlja, Kotor Varoši, Srpca, Stanara, Han Pijeska, Šamca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o sedam muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, dvoje iz Teslića, te po jedno iz Prijedora, Modriče, Gacka, Lopara, Laktaša, Kneževa.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 70674 slučaja virusa korona, a preminulo je 4013 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 309620 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 705, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 383, a u ostalim bolnicama 322. Na respiratoru je 50 lica (34 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 16 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5989 lica, a nadzor je završen kod 199535.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.