COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 14.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Uiverzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 744 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 294 lica, od kojih je 64 mlađe, 166 srednje i 64 starije životne dobi. Radi se o 140 lica muškog i 154 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu dvadeset četvoro lica je iz Banja Luke, pedesetoro iz Bijeljine, dvadeset šestoro iz Trebinja, trinaestoro iz Doboja, po dvanaestoro iz Gacka i Modriče, sedmoro iz Laktaša, po četvoro iz Bileće, Prnjavora i Teslića, po troje iz Broda, Gradiške, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada i Foče, po dvoje iz Novog Goražda, Prijedora, Rudog, Srpca i Ugljevika, te po jedno iz Berkovića, Donjeg Žabara, Zvornika, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Lopara, Ljubinja, Pala, Srebrenice, Stanara, Šamca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva. Radi se o devet muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, dvoje iz Prijedora, te po jedno iz Bijeljine, Modriče, Šamca, Teslića, Laktaša, Prnjavora i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 70341 slučaj virusa korona, a preminulo je 4001 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 308789 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 711, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 387, a u ostalim bolnicama 324. Na respiratoru je 58 lica (37  u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 21 u ostalim bolnicama.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5771 lice, a nadzor je završen kod 198807.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •