COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 12.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 394 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 149 lica, od kojih je 37 mlađe, 74 srednje i 38 starije životne dobi. Radi se o 67 lica muškog i 82 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset četvoro lica je iz Banja Luke, devetnaestoro iz Prnjavora, šesnaestoro iz Laktaša, četrnaestoro iz Bijeljine, desetoro iz Šipova, sedmoro iz Čelinca, petoro iz Mrkonjić Grada, četvoro iz Kotor Varoši, po troje iz Gradiške i Prijedora, dvoje iz Kneževa, te po jedno iz Dervente i Srpca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Teslića, dvoje iz Prnjavora, te po jedno iz Banja Luke i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 69981 slučaj virusa korona, a preminulo je 3973 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 307827 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 656, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 345, a u ostalim bolnicama 311. Na respiratoru je 46 lica (37 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 9 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5191 lice, a nadzor je završen kod 197632.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.