COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 10.9.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 813 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 305 lica, od kojih je 90 mlađe, 148 srednje i 67 starije životne dobi. Radi se o 141 licu muškog i 164 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedeset troje lica je iz Banja Luke, trideset osmoro iz Bijeljine, po sedamnaestoro iz Laktaša i Prnjavora, dvanaestoro iz Doboja, jedanaestoro iz Šipova, desetoro iz Modriče, po devetoro iz Kneževa i Šamca, osmoro iz Foče, sedmoro iz Istočne Ilidže, po šestoro iz Istočnog Novog Sarajeva i Prijedora, po petoro iz Dervente, Petrova i Čelinca, po četvoro iz Pala i Ugljevika, po troje iz Broda, Zvornika, Mrkonjić Grada, Teslića i Han Pijeska, po dvoje iz Bratunca, Višegrada, Kozarske Dubice, Lopara, Novog Grada, Novog Goražda, Oštre Luke, Ribnika i Čajniča, te po jedno iz Vlasenice, Gradiške, Kotor Varoši, Milića, Srebrenice i Stanara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je jedanaest smrtnih slučajeva. Radi se o pet muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je po troje iz Banja Luke i Doboja, dvoje lica iz Prijedora, te po jedno iz Bijeljine, Gradiške i Istočnog Novog Sarajeva.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 69382 slučaja virusa korona, a preminulo 3954 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 306379 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 592, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 314, a u ostalim bolnicama 278. Na respiratoru je 45 lica (33 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 12 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4888 lica, a nadzor je završen kod 197510.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.