COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 9.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју, извршено је тестирање 828 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 376 лицa, од којих је 85 млађе, 204 средње и 87 старије животне доби. Ради се о 160 лица мушког и 216 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину четрдесет троје лица је из Бања Луке, тридесет троје из Бијељине, двадесет петоро из Прњавора, двадесет двоје из Требиња, деветнаесторо из Лакташа, осамнаесторо из Добоја, по једанаесторо из Градишке и Шипова, осморо из Модриче, по седморо из Источног Новог Сарајева и Теслића, шесторо из Билеће, по четворо из Котор Вароши, Рогатице и Рудог, по троје из Братунца, Источне Илиџе, Осмака, Пала, Сокоца и Брода, по двоје из Брода, Дервенте, Љубиња, Приједора, Српца, Фоче, Чајнича и Шамца, те по једно из Зворника, Кнежева, Козарске Дубице, Милића, Новог Града, Сребренице, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je шест смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби из Бања Луке, Прњавора, Лакташа, Језера, Братунца и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђенo 69077 случајeва вируса корона, а преминуло је 3943 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 305566 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 556, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 316, а у осталим болницама 240. На респиратору је 49 лица (36 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 13 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4593 лица, а надзор је завршен код 197023.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.