COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 10.9.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 813 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 305 лицa, од којих је 90 млађе, 148 средње и 67 старије животне доби. Ради се о 141 лицу мушког и 164 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесет троје лица је из Бања Луке, тридесет осморо из Бијељине, по седамнаесторо из Лакташа и Прњавора, дванаесторо из Добоја, једанаесторо из Шипова, десеторо из Модриче, по деветоро из Кнежева и Шамца, осморо из Фоче, седморо из Источне Илиџе, по шесторо из Источног Новог Сарајева и Приједора, по петоро из Дервенте, Петрова и Челинца, по четворо из Пала и Угљевика, по троје из Брода, Зворника, Мркоњић Града, Теслића и Хан Пијеска, по двоје из Братунца, Вишеграда, Козарске Дубице, Лопара, Новог Града, Новог Горажда, Оштре Луке, Рибника и Чајнича, те по једно из Власенице, Градишке, Котор Вароши, Милића, Сребренице и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je једанаест смртних случајева. Ради се о пет мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих је по троје из Бања Луке и Добоја, двоје лица из Приједора, те по једно из Бијељине, Градишке и Источног Новог Сарајева.

До сада су у Републици Српској потврђена 69382 случаја вируса корона, а преминуло 3954 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је 306379 лица.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 592, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 314, а у осталим болницама 278. На респиратору је 45 лица (33 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 12 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4888 лица, а надзор је завршен код 197510.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.