Delegacija Srbije u posjeti Trebinju

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije – Sektora za vanredne situacije, koja je juče doputovala u Višegrad gdje su održani radni sastanci sa delegacijom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske i načelnikom Opštine Višegrad danas boravi u Trebinju.

U jutarnjim časovima održan je sastanak dvije delegacije sa gradonačelnikom Grada Trebinja, gospodinom Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima. Razgovaralo se o unapređenju saradnje Republike Srbije i Republike Srpske sa posebnim osvrtom na podršku i jačanje gradova u Republici Srpskoj, u ovom konkretnom slučaju o Gradu Trebinju.

Nakon toga je održan sastanak ove dvije delegacije gdje se razgovaralo o zajedničkim projektima i o konkretizaciji planova kada je u pitanju saradnja Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske. Diskutovalo se i o konkretnim potrebama Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske kada je riječ o opremanju i obuci specijalizovanih jedinica za reagovanje u vanrednim situacijama.

Nakon sastanka je planirana posjeta Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Grada Trebinja i obilazak manastira Tvrdoš koji spada u red najstarijih kulturno- istorijskih spomenika u Republici Srpskoj.