Делегација Србије у посјети Требињу

Делегација Министарства унутрашњих послова Републике Србије – Сектора за ванредне ситуације, која је јуче допутовала у Вишеград гдје су одржани радни састанци са делегацијом Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и начелником Општине Вишеград данас борави у Требињу.

У јутарњим часовима одржан је састанак двије делегације са градоначелником Града Требиња, господином Мирком Ћурићем и његовим сарадницима. Разговарало се о унапређењу сарадње Републике Србије и Републике Српске са посебним освртом на подршку и јачање градова у Републици Српској, у овом конкретном случају о Граду Требињу.

Након тога је одржан састанак ове двије делегације гдје се разговарало о заједничким пројектима и о конкретизацији планова када је у питању сарадња Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и Републичке управе цивилне заштите Републике Српске. Дискутовало се и о конкретним потребама Републичке управе цивилне заштите Републике Српске када је ријеч о опремању и обуци специјализованих јединица за реаговање у ванредним ситуацијама.

Након састанка је планирана посјета Професионалној ватрогасној бригади Града Требиња и обилазак манастира Тврдош који спада у ред најстаријих културно- историјских споменика у Републици Српској.