Делегација Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије у посјети Републици Српској

Делегација Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије борави у тродневној посјети (27.-29.5.2021.године) Републици Српској.

Домаћин делегацији Србије је Републичка управа цивилне заштите Републике Српске. Планирано је одржавање радог састанка у Вишеграду и Требињу, а теме о којима ће се, између осталог, дискутовати тичу се прекограничне сарадње, пројеката од регионалног значаја као и заједничким специјалистичким обукама припадника ове двије иснтитуције.

Начелника Сектора, господина Луку Чаушића, замјеника, Бобана Стевановића и помоћника, Ивана Бараса, као и друге најближе сараднике, дочекао је вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Милан Новитовић са сарадницима и припадницима Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Извршен је обилазак Спомен -комплекса у мјесту Стари Брод у Вишеграду који је подигнут у знак сјећања на стравични злочин из Другог свјетског рата који се десио у прољеће 1942. године у којем је страдало преко 6.000 Срба.

У току дана у Вишеграду ће се одржати састанак са начелником општине, господином Младеном Ђуревићем а након тога је планиран одлазак за Требиње гдје ће се сутра наставити са планираним активностима.