COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 13.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 731 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 121 лица, од којих је 8 млађе, 59 средње и 54 старије животне доби. Ради се о 50 лица мушког и 71 женскoг пола.


Према мјесту пребивалишта, шеснаесторо лица је из Бијељине, тринаесторо из Бања Луке, осморо из Котор Вароши, по седморо из Козарске Дубице, Мркоњић Града и Требиња, шесторо из Лакташа, петоро из Билеће, по четворо из Пала, Угљевика и Шамца, по троје из Добоја, Зворника, Приједора, Прњавора, Фоче и Челинца, по двоје из Градишке, Модриче, Пелагићева, Рибника, Сокоца, Теслића и Шековића, те по једно из Дервенте, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Језера, Милића, Новог Града, Српца и Сребренице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je седам смртних случајева, код код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, те по једно из Градишке, Власенице, Теслића и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђен 63151 случај вируса корона, а преминуло је 3544 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 43995 лица, а тестирано је 266074.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 583 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 222, а у осталим болницама 361. На респиратору је 58 лица (25 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 33 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4611 лица, а надзор је завршен код 184903.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.