COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 12.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 694 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 144 лица, од којих је 12 млађе, 76 средње и 56 старије животне доби. Ради се о 66 лица мушког и 78 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шеснаесторо лица је из Бијељине, петнаесторо из Добоја, дванаесторо из Бања Луке, десеторо из Гацка, осморо из Кнежева, седморо из Шамца, по шесторо из Мркоњић Града и Приједора, петоро из Градишке, по четворо из Брода, Дервенте, Лакташа, Модриче, Невесиња, Теслића, Угљевика и Челинца, по троје из Фоче и Хан Пијеска, по двоје из Зворника, Новог Горажда, Рибника, Чајнича и Шековића, те по једно из Билеће, Братунца, Вукосавља, Источне Илиџе, Котор Вароши, Лопара, Новог Града, Пала, Петрова, Српца и Сребренице.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 14 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је четворо из Шамца, по двоје из Бања Луке и Добоја, те по једно из Гацка, Козарске Дубице, Лакташа, Модриче, Теслића и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 63030 случајева вируса корона, а преминуло је 3537 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 43769 лица, а тестирано је 265339.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 604, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 228, а у осталим болницама 376. На респиратору је 65 лица (28 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 37 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4643 лица, а надзор је завршен код 184650.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.