COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 12.5.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 694 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 144 lica, od kojih je 12 mlađe, 76 srednje i 56 starije životne dobi. Radi se o 66 lica muškog i 78 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šesnaestoro lica je iz Bijeljine, petnaestoro iz Doboja, dvanaestoro iz Banja Luke, desetoro iz Gacka, osmoro iz Kneževa, sedmoro iz Šamca, po šestoro iz Mrkonjić Grada i Prijedora, petoro iz Gradiške, po četvoro iz Broda, Dervente, Laktaša, Modriče, Nevesinja, Teslića, Ugljevika i Čelinca, po troje iz Foče i Han Pijeska, po dvoje iz Zvornika, Novog Goražda, Ribnika, Čajniča i Šekovića, te po jedno iz Bileće, Bratunca, Vukosavlja, Istočne Ilidže, Kotor Varoši, Lopara, Novog Grada, Pala, Petrova, Srpca i Srebrenice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Šamca, po dvoje iz Banja Luke i Doboja, te po jedno iz Gacka, Kozarske Dubice, Laktaša, Modriče, Teslića i Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63030 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3537 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 43769 lica, a testirano je 265339.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 604, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 228, a u ostalim bolnicama 376. Na respiratoru je 65 lica (28 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 37 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4643 lica, a nadzor je završen kod 184650.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.