COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 9.5.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 944 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 72 lica, od kojih je 3 mlađe, 40 srednje i 29 starije životne dobi. Radi se o 34 lica muškog i 38 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šesnaestoro lica je iz Banja Luke, jedanaestoro iz Prijedora, osmoro iz Čelinca, šestoro iz Novog Grada, petoro iz Bijeljine, po četvoro iz Kozarske Dubice, troje iz Mrkonjić Grada, po dvoje iz Gradiške i Prnjavora, te po jedno iz Kotor Varoši, Ribnika, Srpca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 13 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, dvoje iz Šipova, te po jedno iz Gradiške, Kotor Varoši, Prijedora, Zvornika, Srebrenice, Petrova i Stanara.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 62744 slučaja virusa korona, a preminulo je 3493 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 43288 lica, a testirano je 263505.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 651 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 257, a u ostalim bolnicama 394. Na respiratoru je 65 lica (25 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 40 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5562 lica, a nadzor je završen kod 182615.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.