COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 9.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 944 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 72 лица, од којих је 3 млађе, 40 средње и 29 старије животне доби. Ради се о 34 лица мушког и 38 женског полa.


Према мјесту пребивалишта, шеснаесторо лица је из Бања Луке, једанаесторо из Приједора, осморо из Челинца, шесторо из Новог Града, петоро из Бијељине, по четворо из Козарске Дубице, троје из Мркоњић Града, по двоје из Градишке и Прњавора, те по једно из Котор Вароши, Рибника, Српца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 13 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, двоје из Шипова, те по једно из Градишке, Котор Вароши, Приједора, Зворника, Сребренице, Петрова и Станара.

До сада су у Републици Српској потврђена 62744 случаја вируса корона, а преминуло је 3493 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 43288 лица, а тестирано je 263505.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 651 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 257, а у осталим болницама 394. На респиратору је 65 лица (25 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 40 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5562 лица, а надзор је завршен код 182615.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.