COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 7.5.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 706 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 149 lica, od kojih je 19 mlađe, 77 srednje i 53 starije životne dobi. Radi se o 68 lica muškog i 81 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset jedno lice je iz Bijeljine, jedanaestoro iz Banja Luke, desetoro iz Doboja, po devetoro iz Modriče i Teslića, osmoro iz Nevesinja, po sedmoro iz Bileće, Zvornika i Ugljevika, šestoro iz Kneževa, po petoro iz Gacka, Gradiške i Trebinja, po četvoro iz Prnjavora i Šamca, po troje iz Dervente, Laktaša, Lopara, Mrkonjić Grada, Petrova i Čelinca, po dvoje iz Pala i Prijedora, te po jedno iz Berkovića, Bratunca, Istočnog Starog Grada, Ljubinja, Osmaka, Ribnika, Rudog, Foče i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima starije životne dobi, od kojih je šestoro iz Banja Luke, po dvoje iz Bijeljine, Doboja i Teslića, te po jedno iz Gradiške, Zvornika, Broda, Kotor Varoši i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 62540 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3469 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 43202 lica, a testirano je ukupno 261443.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 692 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 267, a u ostalim bolnicama 425. Na respiratoru je 61 lica (23 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 38 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 5819 lica, a nadzor je završen kod 182007.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.