COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 7.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 706 лабораторијских узорaка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 149 лица, од којих је 19 млађе, 77 средње и 53 старије животне доби. Ради се о 68 лица мушког и 81 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет једно лице је из Бијељине, једанаесторо из Бања Луке, десеторо из Добоја, по деветоро из Модриче и Теслића, осморо из Невесиња, по седморо из Билеће, Зворника и Угљевика, шесторо из Кнежева, по петоро из Гацка, Градишке и Требиња, по четворо из Прњавора и Шамца, по троје из Дервенте, Лакташа, Лопара, Мркоњић Града, Петрова и Челинца, по двоје из Пала и Приједора, те по једно из Берковића, Братунца, Источног Старог Града, Љубиња, Осмака, Рибника, Рудог, Фоче и Чајнича.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби, од којих је шесторо из Бања Луке, по двоје из Бијељине, Добоја и Теслића, те по једно из Градишке, Зворника, Брода, Котор Вароши и Требиња.

До сада je у Републици Српској потврђенo 62540 случајева вируса корона, а преминуло је 3469 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 43202 лица, а тестирано је укупно 261443.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 692 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 267, а у осталим болницама 425. На респиратору је 61 лица (23 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 38 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5819 лица, а надзор је завршен код 182007.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.