COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 6.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 803 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 166 лицa, од којих је 15 млађе, 95 средње и 56 старије животне доби. Ради се о 78 лица мушког и 88 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет једно лице је из Бања Луке, двадесет двоје из Бијељине, једанаесторо из Мркоњић Града, деветоро из Фоче, по осморо из Дервенте  и Добоја, по шесторо из Источног Новог Сарајева, Котор Вароши, Пала, Угљевика и Шамца, по петоро из Зворника, Козарске Дубице и Лакташа, по четворо из Приједора и Прњавора, по троје из Лопара, Сребренице и Шипова, по двоје из Брода, Пелагићева и Теслића, те по једно из Вишеграда, Источне Илиџе, Кнежева, Костајнице, Модриче, Новог Града, Рудог, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева, код код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, по двоје из Лакташа и Градишке, те по једно из Прњавора, Зворника, Требиња, Модриче, Шамца, Бијељине и Угљевика.

До сада je у Републици Српској потврђен 62391 случај вируса корона, а преминуло је 3452 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 43167 лица, а тестирано је 260737.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 691 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 275, а у осталим болницама 416. На респиратору је 70 лица (32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 38 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5868 лица, а надзор је завршен код 181172.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.