COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 28.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 724  laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 229 lica, od kojih je 29 mlađe, 127 srednje i 73 starije životne dobi. Radi se o 101 licu muškog i 128 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset petoro lica je iz Bijeljine, dvadeset šestoro iz Banja Luke, petnaestoro iz Doboja, trinaestoro iz Teslića, jedanaestoro iz Prijedora, desetoro iz Laktaša, devetoro iz Ugljevika, po osmoro iz Dervente, Zvornika i Šamca, po sedmoro iz Trebinja, Gradiške, Prnjavora i Foče, šestoro iz Nevesinja, po petoro iz Bileće, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Šipova, četvoro iz Čelinca, po troje iz Istočnog Novog Sarajeva, Čajniča i Šekovića, po dvoje iz Broda, Vlasenice, Kneževa, Lopara i Modriče, te po jedno iz Bratunca, Višegrada, Kotor Varoši, Ljubinja, Pala, Rudog, Srpca i Stanara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 15 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje, starije i jednom mlađe životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, po dvoje iz Bileće i Prnjavora, te po jedno iz Petrovca, Trebinja, Broda, Srpca, Prijedora, Novog Grada i Petrova.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 61323 slučaja virusa korona, a preminulo je 3322 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 42457 lica, a testirano je 256278.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 893, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 380, a u ostalim bolnicama 513. Na respiratoru je 83 lica (43 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 40 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7049 lica, a nadzor je završen kod 179265.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.