COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 28.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 724  лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 229 лица, од којих је 29 млађе, 127 средње и 73 старије животне доби. Ради се о 101 лицу мушког и 128 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет петоро лица је из Бијељине, двадесет шесторо из Бања Луке, петнаесторо из Добоја, тринаесторо из Теслића, једанаесторо из Приједора, десеторо из Лакташа, деветоро из Угљевика, по осморо из Дервенте, Зворника и Шамца, по седморо из Требиња, Градишке, Прњавора и Фоче, шесторо из Невесиња, по петоро из Билеће, Мркоњић Града, Новог Града и Шипова, четворо из Челинца, по троје из Источног Новог Сарајева, Чајнича и Шековића, по двоје из Брода, Власенице, Кнежева, Лопара и Модриче, те по једно из Братунца, Вишеграда, Котор Вароши, Љубиња, Пала, Рудог, Српца и Станара.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 15 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње, старије и једном млађе животне доби, од којих је четворо из Бања Луке, по двоје из Билеће и Прњавора, те по једно из Петровца, Требиња, Брода, Српца, Приједора, Новог Града и Петрова.

До сада су у Републици Српској потврђена 61323 случаја вируса корона, а преминуло је 3322 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 42457 лица, а тестирано је 256278.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 893, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 380, а у осталим болницама 513. На респиратору је 83 лица (43 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 40 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7049 лица, а надзор је завршен код 179265.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •