COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 29.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 654 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 182 лица, од којих је 17 млађе, 104 средње и 61 старије животне доби. Ради се о 81 лицу мушког и 101 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесеторо лица је из Бања Луке, двадесет деветоро из Бијељине, шеснаесторо из Добоја, једанаесторо из Зворника, по деветоро из Козарске Дубице и Приједора, осморо из Градишке, седморо из Лакташа, по петоро из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Котор Вароши и Угљевика, четворо из Сребренице, по троје из Мркоњић Града и Фоче, по двоје из Братунца, Вишеграда, Дервенте, Новог Града, Пелагићева, Прњавора и Рудог, те по једно из Брода, Власенице, Костајнице, Модриче, Рибника, Српца, Чајнича, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 12 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је петоро из Бања Луке и по једно из Шипова, Теслића, Петрова, Бијељине, Пала, Требиња и Зворника.

До сада je у Републици Српској потврђенo 61505 случајева вируса корона, а преминуло је 3334 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 42597 лица, а тестирано је 256932.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 809, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 341, а у осталим болницама 468. На респиратору је 87 лица (47 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 40 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6770 лица, а надзор је завршен код 179982.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.