COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 24.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 955 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 263 lica, od kojih je 28 mlađe, 144 srednje i 91 starije životne dobi. Radi se o 127 lica muškog i 136 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset sedmoro lica je iz Banja Luke, četrdeset šestoro iz Bijeljine, petnaestoro iz Doboja, po dvanaestoro iz Zvornika i Prijedora, jedanaestoro iz Teslića, desetoro iz Dervente, osmoro iz Šamca, po sedmoro iz Mrkonjić Grada i Trebinja, šestoro iz Ugljevika, petoro iz Bileće, po četvoro iz Gradiške, Kozarske Dubice, Kotor Varoši, Nevesinja, Novog Grada i Srpca, po troje iz Višegrada, Laktaša, Lopara, Modriče, Pala i Foče, po dvoje iz Istočnog Novog Sarajeva, Petrova, Prnjavora i Šekovića, te po jedno iz Pelagićeva, Ribnika, Rogatice, Stanara, Čajniča, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi od kojih je troje iz Banja Luke, dvoje iz Mrkonjić Grada, te po jedno iz Doboja, Šamca, Dervente, Gradiške, Novog Goražda, Kneževa i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 60738 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3234 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 41799 lica, a testirano je 254082.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1045, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 459, a u ostalim bolnicama 586. Na respiratoru je 100 lica (56 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 44 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7869 lica, a nadzor je završen kod 176784.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •