COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 24.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 955 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 263 лица, од којих је 28 млађе, 144 средње и 91 старије животне доби. Ради се о 127 лица мушког и 136 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет седморо лица је из Бања Луке, четрдесет шесторо из Бијељине, петнаесторо из Добоја, по дванаесторо из Зворника и Приједора, једанаесторо из Теслића, десеторо из Дервенте, осморо из Шамца, по седморо из Мркоњић Града и Требиња, шесторо из Угљевика, петоро из Билеће, по четворо из Градишке, Козарске Дубице, Котор Вароши, Невесиња, Новог Града и Српца, по троје из Вишеграда, Лакташа, Лопара, Модриче, Пала и Фоче, по двоје из Источног Новог Сарајева, Петрова, Прњавора и Шековића, те по једно из Пелагићева, Рибника, Рогатице, Станара, Чајнича, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 12 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби од којих је троје из Бања Луке, двоје из Мркоњић Града, те по једно из Добоја, Шамца, Дервенте, Градишке, Новог Горажда, Кнежева и Лакташа.

До сада je у Републици Српској потврђенo 60738 случајева вируса корона, а преминуло је 3234 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 41799 лица, а тестирано је 254082.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1045, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 459, а у осталим болницама 586. На респиратору је 100 лица (56 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 44 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7869 лица, а надзор је завршен код 176784.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.