COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 23.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 742 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 242 лица, од којих је 36 млађе, 130 средње и 76 старије животне доби. Ради се о 132 лица мушког и 110 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрдесеторо лица је из Бања Луке, двадесет деветоро из Бијељине, двадесет двоје из Добоја, дванаеторо из Приједора, једанаесторо из Градишке, по деветоро из Козарске Дубице и Прњавора, по осморо из Зворника, Лакташа, Мркоњић Града и Челинца, по седморо из Билеће, Гацка, Требиња и Шипова, по петоро из Крупе на Уни и Угљевика, по четворо из Дервенте, Петрова и Фоче, по троје из Котор Вароши, Теслића и Шамца, по двоје из Братунца, Брода, Вишеграда, Вукосавља, Доњег Жабара, Модриче и Станара, те по једно из Кнежева, Пелагићева, Рибника, Сребренице и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 17 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, двоје из Бијељине, Власенице и Требиња, те по једно из Приједора, Пала, Сокоца, Билеће, Мркоњић Града, Дервенте, Теслића и Лакташа.

До сада je у Републици Српској потврђенo 60475 случајева вируса корона, а преминуло је 3222 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 41695 лица, а тестирано је 253126.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 1067, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 457, а у осталим болницама 610. На респиратору је 95 лица (54 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 41 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7893 лица, а надзор је завршен код 176370.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.