COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 23.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 742 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 242 lica, od kojih je 36 mlađe, 130 srednje i 76 starije životne dobi. Radi se o 132 lica muškog i 110 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četrdesetoro lica je iz Banja Luke, dvadeset devetoro iz Bijeljine, dvadeset dvoje iz Doboja, dvanaetoro iz Prijedora, jedanaestoro iz Gradiške, po devetoro iz Kozarske Dubice i Prnjavora, po osmoro iz Zvornika, Laktaša, Mrkonjić Grada i Čelinca, po sedmoro iz Bileće, Gacka, Trebinja i Šipova, po petoro iz Krupe na Uni i Ugljevika, po četvoro iz Dervente, Petrova i Foče, po troje iz Kotor Varoši, Teslića i Šamca, po dvoje iz Bratunca, Broda, Višegrada, Vukosavlja, Donjeg Žabara, Modriče i Stanara, te po jedno iz Kneževa, Pelagićeva, Ribnika, Srebrenice i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 17 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Banja Luke, dvoje iz Bijeljine, Vlasenice i Trebinja, te po jedno iz Prijedora, Pala, Sokoca, Bileće, Mrkonjić Grada, Dervente, Teslića i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 60475 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3222 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 41695 lica, a testirano je 253126.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1067, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 457, a u ostalim bolnicama 610. Na respiratoru je 95 lica (54 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 41 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7893 lica, a nadzor je završen kod 176370.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.