COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 22.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 986 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 355 lica, od kojih je 39 mlađe, 182 srednje i 134 starije životne dobi. Radi se o 176 lica muškog i 179 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdesetoro lica je iz Banja Luke, trideset četvoro iz Bijeljine, dvadeset osmoro iz Doboja, dvadeset jedno iz Trebinja, devetnaestoro iz Prnjavora, osamnaestoro iz Laktaša, dvanaestoro iz Prijedora, po jedanaestoro iz Gacka i Kozarske Dubice, desetoro iz Teslića, po devetoro iz Gradiške i Dervente, po osmoro iz Zvornika i Ugljevika, sedmoro iz Šipova, po šestoro iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Kotor Varoši, po petoro iz Ljubinja, Modriče, Pala i Sokoca, po četvoro iz Broda, Mrkonjić Grada i Novog Grada, po troje iz Bileće, Lopara, Ribnika, Rogatice i Srpca, po dvoje iz Bratunca, Vukosavlja, Čelinca i Šamca, te po jedno iz Višegrada, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Pelagićeva, Petrova, Srebrenice i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je desetoro iz Banja Luke, troje iz Gradiške, dvoje iz Prijedora, te po jedno iz Gacka, Rogatice, Foče, Milića, Zvornika i Doboja.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 60233 slučaja virusa korona, a preminulo je 3205 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 41448 lica, a testirano je 252382.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1116, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 478, a u ostalim bolnicama 638. Na respiratoru je 89 lica (53 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 36 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7904 lica, a nadzor je završen kod 175758.

Napomena: Dana 21. 4.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnom periodu (lice iz Trnova).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.