COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 22.4.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 986 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 355 лица, од којих је 39 млађе, 182 средње и 134 старије животне доби. Ради се о 176 лица мушког и 179 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамдесеторо лица је из Бања Луке, тридесет четворо из Бијељине, двадесет осморо из Добоја, двадесет једно из Требиња, деветнаесторо из Прњавора, осамнаесторо из Лакташа, дванаесторо из Приједора, по једанаесторо из Гацка и Козарске Дубице, десеторо из Теслића, по деветоро из Градишке и Дервенте, по осморо из Зворника и Угљевика, седморо из Шипова, по шесторо из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Котор Вароши, по петоро из Љубиња, Модриче, Пала и Сокоца, по четворо из Брода, Мркоњић Града и Новог Града, по троје из Билеће, Лопара, Рибника, Рогатице и Српца, по двоје из Братунца, Вукосавља, Челинца и Шамца, те по једно из Вишеграда, Источног Старог Града, Кнежева, Пелагићева, Петрова, Сребренице и Фоче.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби, од којих је десеторо из Бања Луке, троје из Градишке, двоје из Приједора, те по једно из Гацка, Рогатице, Фоче, Милића, Зворника и Добоја.

До сада су у Републици Српској потврђена 60233 случаја вируса корона, а преминуло је 3205 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 41448 лица, а тестирано је 252382.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1116, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 478, а у осталим болницама 638. На респиратору је 89 лица (53 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 36 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7904 лица, а надзор је завршен код 175758.

Напомена: Дана 21. 4.2021. године, накнадно је пријављен један смртни случај који се десио у претходном периоду (лице из Трнова).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.