COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 2.3.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 796 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 225 lica, od kojih je 20 mlađe, 154 srednje i 51 starije životne dobi. Radi se o 113 lica muškog i 112 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu devetoro lica je iz Banja Luke, trideset dvoje iz Bijeljine, dvadeset troje iz Trebinja, četrnaestoro iz Višegrada, desetoro iz Zvornika, po četvoro iz Rogatice i Teslića, po troje iz Kalinovika, Laktaša i Ljubinja, po dvoje iz Bileće, Dervente, Doboja, Lopara i Donjeg Žabara, te po jedno iz Vlasenice, Kotor Varoši, Milića, Pala, Ribnika, Rudog, Srpca, Ugljevika, Čelinca i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima starije životne dobi od kojih je po dvoje iz Banja Luke i Pala, te po jedno iz Gradiške, Srpca, Bijeljine i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 43477 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2257 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 36391 lice, a testirano je 202067.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 512, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 208, a u opštim bolnicama 304.  

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3607 lica, a nadzor je završen kod 139874.

Opširnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.