COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 2.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. aпостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 796 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 225 лица, од којих је 20 млађе, 154 средње и 51 старије животне доби. Ради се о 113 лица мушког и 112 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину деветоро лица је из Бања Луке, тридесет двоје из Бијељине, двадесет троје из Требиња, четрнаесторо из Вишеграда, десеторо из Зворника, по четворо из Рогатице и Теслића, по троје из Калиновика, Лакташа и Љубиња, по двоје из Билеће, Дервенте, Добоја, Лопара и Доњег Жабара, те по једно из Власенице, Котор Вароши, Милића, Пала, Рибника, Рудог, Српца, Угљевика, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je осам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби од којих је по двоје из Бања Луке и Пала, те по једно из Градишке, Српца, Бијељине и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђенo 43477 случајева вируса корона, а преминуло је 2257 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 36391 лице, а тестирано је 202067.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 512, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 208, а у oпштим болницама 304.  

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3607 лица, а надзор је завршен код 139874.

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.