COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 10.2.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 698 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 105 lica, od kojih je 12 mlađe, 65 srednje i 28 starije životne dobi. Radi se o 52 lica muškog i 53 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset petoro lica je iz Banja Luke, petnaestoro iz Bijeljine, desetoro iz Doboja, sedmoro iz Gradiške, šestoro iz Zvornika, četvoro iz Pala, po troje iz Dervente, Modriče, Nevesinja, Han Pijeska, Laktaša i Teslića, te po jedno iz Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Petrovca i Sokoca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dva muškarca i pet žena, srednje i starije životne dobi, iz Banja Luke (četvoro lica), Doboja, Donjeg Žabara i Čelinca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41146 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2130 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 28404 lica, a testirano je 189581.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 532, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 184, a u opštim bolnicama 348.  

 U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3989 lica, a nadzor je završen kod 131866.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.