COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 10.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 698 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 105 лицa, од којих је 12 млађе, 65 средње и 28 старије животне доби. Ради се о 52 лица мушког и 53 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет петоро лица је из Бања Луке, петнаесторо из Бијељине, десеторо из Добоја, седморо из Градишке, шесторо из Зворника, четворо из Пала, по троје из Дервенте, Модриче, Невесиња, Хан Пијеска, Лакташа и Теслића, те по једно из Источне Илиџе, Источног Старог Града, Источног Новог Сарајева, Петровца и Сокоца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе седам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о два мушкарца и пет жена, средње и старије животне доби, из Бања Луке (четворо лица), Добоја, Доњег Жабара и Челинца.

До сада је у Републици Српској потврђенo 41146 случајева вируса корона, а преминуло је 2130 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 28404 лица, а тестирано је 189581.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 532, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 184, а у oпштим болницама 348.  

 У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3989 лица, а надзор је завршен код 131866.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.