COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 21.1.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 629 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 165 lica, od kojih je 14 mlađe, 79 srednje i 72 starije životne dobi. Radi se o 94 lica muškog i 71 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdesetoro lica je iz Banja Luke, trinaestoro iz Bijeljine, desetoro iz Laktaša, devetoro iz Kozarske Dubice, sedmoro iz Prijedora, šestoro iz Zvornika, po petoro iz Srebrenice i Teslića, po četvoro iz Gradiške, Pala, Prnjavora, Ribnika i Sokoca, po troje iz Istočne Ilidže, Kotor Varoši, Mrkonjić Grada i Šipova, po dvoje iz Doboja, Modriče, Novog Grada i Čelinca, te po jedno iz Broda, Višegrada, Gacka, Dervente, Osmaka, Petrovca, Petova, Rogatice, Ugljevika i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o šest muškaraca srednje i starije životne dobi iz Banja Luke (3), Pelagićeva, Prijedora i Vukosavlja.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 39274 slučaja virusa korona, a preminulo je 1978 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 25701 lice, a testirano je 177274.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 572, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 225, a u opštim bolnicama 347.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4930 lica, a nadzor je završen kod 126227.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.