COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 20.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 587 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 126 лица, од којих је 14 млађе, 75 средње и 37 старије животне доби. Ради се о 55 лица мушког и 71 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет петоро лица је из Бања Луке, седамнаесторо из Бијељине, тринаесторо из Требиња, десеторо из Козарске Дубице, седморо из Љубиња, шесторо из Братунца, четворо из Прњавора, по троје из Добоја, Лакташа и Хан Пијеска, по двоје из Брода, Градишке, Источног Новог Сарајева и Теслића, те по једно из Билеће, Власенице, Дервенте, Зворника, Источне Илиџе, Кнежева, Котор Вароши, Модриче, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Приједора, Рибника, Станара, Челинца, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се три мушкараца средње и старије животне доби из Бања Луке (2) и Невесиња.

До сада је у Републици Српској потврђенo 39109 случаја вируса корона, а преминуло је 1972 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 25450 лица, а тестирано је 176645.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 576, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 218, а у oпштим болницама 358.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4740 лица, а надзор је завршен код 126149.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.