COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 21.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 629 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 165 лицa, од којих је 14 млађе, 79 средње и 72 старије животне доби. Ради се о 94 лица мушког и 71 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесеторо лица је из Бања Луке, тринаесторо из Бијељине, десеторо из Лакташа, деветоро из Козарске Дубице, седморо из Приједора, шесторо из Зворника, по петоро из Сребренице и Теслића, по четворо из Градишке, Пала, Прњавора, Рибника и Сокоца, по троје из Источне Илиџе, Котор Вароши, Мркоњић Града и Шипова, по двоје из Добоја, Модриче, Новог Града и Челинца, те по једно из Брода, Вишеграда, Гацка, Дервенте, Осмака, Петровца, Петова, Рогатице, Угљевика и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о шест мушкараца средње и старије животне доби из Бања Луке (3), Пелагићева, Приједора и Вукосавља.

До сада су у Републици Српској потврђена 39274 случаја вируса корона, а преминуло је 1978 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 25701 лице, а тестирано је 177274.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 572, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 225, а у oпштим болницама 347.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4930 лица, а надзор је завршен код 126227.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.