COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 25.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Свети апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 834 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 240 лица, од којих је 29 млађе, 140 средње и 71 старије животне доби. Ради се о 125 лица мушког и 115 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет једно лице је из Бања Луке, двадесет седморо из Бијељине, двадесет једно из Добоја, шеснаесторо из Зворника, петнаесторо из Приједора, једанаесторо из Теслића, по деветоро из Козарске Дубице и Лакташа, по седморо из Гацка и Кнежева, шесторо из Челинца, по петоро из Братунца, Дервенте, Прњавора и Српца, по четворо из Лопара и Мркоњић Града, по троје из Брода и Градишке, по двоје из Вишеграда, Вукосавља, Котор Вароши и Модриче, те по једно из Калиновика, Милића, Новог Града, Осмака, Петрова, Станара, Угљевика, Шамца и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о десеторо лица мушког и шесторо женског пола, средње и старије животне доби, од којих je шесторо из Бања Луке, троје из Приједора, те по једно из Прњавора, Бијељине, Кнежева, Новог Горажда, Модриче, Добоја и Лакташа.

До сада је у Републици Српској потврђенo 36069 случајева вируса корона, а преминуло је 1681* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 22363 лица, а тестирано је 157614.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 888, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 323, а у oпштим болницама  565.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8871 лица, а надзор је завршен код 115353.

*Напомена: Дана 24. 12.2020. године, накнадно је пријављен један смртни случај, који се десио у претходних неколико дана (лице из Бијељине).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.