COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 26.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Свети апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 917 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 241 лица, од којих је 26 млађе, 132 средње и 83 старије животне доби. Ради се о 114 лица мушког и 127 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесеторо лица је из Бања Луке, тридесет четворо из Бијељине, двадесет петоро из Требиња, двадесет једно из Добоја, десеторо из Приједора, седморо из Козарске Дубице, шесторо из Лакташа, по петоро из Билеће и Зворника, по четворо из Градишке, Дервенте, Љубиња и Прњавора, по троје из Берковића, Братунца, Гацка, Источног Новог Сарајева, Милића и Теслића, по двоје из Брода, Источне Илиџе, Невесиња, Пала, Рибника, Рогатице, Сокоца, Сребренице, Угљевика, Фоче, Шамца и Шипова, те по једно из Доњег Жабара, Котор Вароши, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Новог Града, Петрова, Станара, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 13 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о девет мушкараца и четири жене, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, двоје из Петрова, те по једно из Вишеграда, Брода, Шамца, Теслића, Требиња,  Модриче, Добоја и Лакташа.

До сада је у Републици Српској потврђенo 36310 случајева вируса корона, а преминуло је 1695* лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 22633 лица, а тестирано је 158531.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 875, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 316, а у oпштим болницама  559.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 9001 лице, а надзор је завршен код 115512.

*Напомена: Дана 25. 12.2020. године, накнадно је пријављен један смртни случај, који се десио у претходних неколико дана (лице из Бијељине).

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.