COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 11.12.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 885 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 346 lica, od kojih je 41 mlađe, 216 srednje i 89 starije životne dobi. Radi se o 189 lica muškog i 157 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu osmoro lica je iz Banja Luke, četrdeset četvoro iz Bijeljine, devetnaestoro iz Zvornika, sedamnaestoro iz Prijedora, dvanaestoro iz Laktaša, desetoro iz Doboja, po devetoro iz Gradiške i Kozarske Dubice, po osmoro iz Kotor Varoši i Lopara, po sedmoro iz Kostajnice i Teslića, po šestoro iz Bratunca, Dervente i Prnjavora, po petoro iz Kneževa, Mrkonjić Grada i Čelinca, po četvoro iz Berkovića, Višegrada i Novog Grada, po troje iz Nevesinja, Novog Goražda, Petrova, Srebrenice i Šamca, po dvoje iz Broda, Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Modriče, Oštre Luke, Ugljevika, Foče, Han Pijeska i Čajniča, te po jedno iz Osmaka, Petrovca, Ribnika, Rudog, Srpca, Trnova, Šekovića i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 19 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o jedanaestoro lica muškog i osmoro ženskog pola, starije i srednje životne dobi, od kojih je petoro iz Banja Luke, dvoje iz Bijeljine i Doboja, te po jedno iz Gradiške, Zvornika, Prijedora, Mrkonjić Grada, Ribnika, Čelinca, Laktaša, Novog Grada, Kotor Varoši i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 33271 slučaj virusa korona, a preminulo je 1340 lica kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 19149 lica, a testirano je 147429.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1115, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 384, a u opštim bolnicama  731.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12306 lica, a nadzor je završen kod 104101.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.