COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 11.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 885 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 346 лица, од којих је 41 млађе, 216 средње и 89 старије животне доби. Ради се о 189 лица мушког и 157 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину осморо лица је из Бања Луке, четрдесет четворо из Бијељине, деветнаесторо из Зворника, седамнаесторо из Приједора, дванаесторо из Лакташа, десеторо из Добоја, по деветоро из Градишке и Козарске Дубице, по осморо из Котор Вароши и Лопара, по седморо из Костајнице и Теслића, по шесторо из Братунца, Дервенте и Прњавора, по петоро из Кнежева, Мркоњић Града и Челинца, по четворо из Берковића, Вишеграда и Новог Града, по троје из Невесиња, Новог Горажда, Петрова, Сребренице и Шамца, по двоје из Брода, Гацка, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Модриче, Оштре Луке, Угљевика, Фоче, Хан Пијеска и Чајнича, те по једно из Осмака, Петровца, Рибника, Рудог, Српца, Трнова, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 19 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о једанаесторо лица мушког и осморо женског пола, старије и средње животне доби, од којих је петоро из Бања Луке, двоје из Бијељине и Добоја, те по једно из Градишке, Зворника, Приједора, Мркоњић Града, Рибника, Челинца, Лакташа, Новог Града, Котор Вароши и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђен 33271 случај вируса корона, а преминуло је 1340 лицa код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 19149 лица, а тестирано је 147429.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1115, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 384, а у oпштим болницама  731.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12306 лица, а надзор је завршен код 104101.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.